Overslaan en naar de inhoud gaan

Wie wint de nieuwe Sportprijs Westerkwartier 2023?

Wie wint de nieuwe Sportprijs Westerkwartier 2023?

 

Inwoners van de gemeente Westerkwartier kunnen vanaf vandaag een persoon of organisatie voordragen voor de Sportprijs Westerkwartier 2023. Dit is een nieuwe prijs, bedoeld voor de breedtesport. Anders dan een topsportprijs, wordt deze sportprijs uitgereikt aan mensen die zich op een bijzondere manier hebben ingezet om sporten en bewegen aantrekkelijk te maken. Deze prijs kan gewonnen worden door een persoon, vereniging, organisatie of evenement die uit het Westerkwartier komt.

Hoe kan ik iemand voordragen?

Tot 15 september 2023 kunt u doorgeven wie u wilt voordragen. Een deskundige jury buigt zich over de voordrachten. Op 19 oktober wordt de winnaar van de Sportprijs bekend gemaakt, tegelijk met de winnaar van de Leefbaarheidsprijs. De winnaars ontvangen een oorkonde en een bedrag van € 500.

Provinciaal Sportgala

De winnaar van de Sportprijs Weterkwartier wordt door de gemeente voorgedragen voor de Sportprijs Groningen. Deze provinciale breedtesportprijs wordt tijdens het Provinciaal Sportgala in december uitgereikt.

Waarom is er een Sportprijs Westerkwartier?

Wethouder Harry Stomphorst: “Sporten en bewegen is belangrijk voor onze inwoners. Het zorgt voor een betere conditie en het geeft energie. Kortom, het helpt mee voor een betere gezondheid. Veel van onze inwoners en organisaties werken hard om een goed aanbod van sporten en bewegen te organiseren in onze gemeente. Met de Sportprijs laat het gemeentebestuur zien dat we al deze mensen een warm hart toe dragen.”

Wat zijn de voorwaarden?

Deze prijs kan gewonnen worden door een persoon, vereniging, organisatie of evenement die uit het Westerkwartier komt. Deze persoon of organisatie heeft zich de afgelopen jaren op een bijzondere en positieve manier ingezet voor de breedtesport in de gemeente Westerkwartier. Het gaat dan om activiteiten waardoor de maatschappelijke betrokkenheid van een vereniging of organisatie zichtbaar vergroot is.

Aanmelden

Inwoners en organisaties kunnen het aanmeldingsformulier tot 15 september aanstaande invullen op www.westerkwartier.nl/sportprijs.