Overslaan en naar de inhoud gaan

Sint en pieten aangekomen

Vandaag, een winterse en zonnige zaterdag, kwam Sinterklaas en zes pieten op hun prachtig versierde binnenvaartschip Garnwerd binnen varen. Het tochtje over het Reitdiep was weer een hoogtepunt van zijn drukke programma in Nederland vertelde Sinterklaas aan alle aanwezigen. “Het voelt als thuiskomen hier”. Met muziek van De Eendracht en zangers van het Lichtenkoor zongen jong en oud mee met een aantal Sinterklaasklassiekers.

De jongste kinderen uit Ezinge, Feerwerd en Garnwerd hadden op vrijdagmiddag hun schoentje gezet bij café Hammingh. Twee pieten snelden zich naar binnen om de 38 schoentjes en laarsjes te vullen. Samen met Sinterklaas mochten de kinderen hun schoentje weer ophalen. Met vele tekeningen en verlanglijstjes op zak, stond het gezelschap nog heel wat te wachten.In alle drie dorpen waren namelijk speurtochten uitgezet. Samen met de kinderen uit de dorpen hebben Sinterklaas en zijn Pieten de hele middag gespeurd naar letters die verstopt waren in Sinterklaastafereeltjes in raamkozijnen van dorpsbewoners. Ze vonden heel wat letters en ontmoeten heel veel kinderen in alle dorpen. Een wel heel speciaal bezoek was aan café de Brug in Ezinge waar een bewoonster haar 101ste verjaardag vierde. Sinterklaas dacht dat hij nóg ouder was, maar zeker wist hij het ook niet…
Met heel wat kilometers in de benen namen Sinterklaas en de Pieten aan het eind van de middag weer afscheid van de bewoners van Feerwerd, Garnwerd en Ezinge. Mét de belofte om volgende jaar weer te komen.

Meer foto´s zijn te vinden op onze foto pagina en op garnwerd.eu